Boom Whackers

Boom Whackers

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Boom whackers

De boom whacker, ook wel klankbuis of boomies genoemd. Wie is er niet mee opgegroeid? In veel klaslokalen klinkt regelmatig het geluid van dit iconische muziekinstrument. Het is een goede manier om kinderen al spelend in aanraking te laten komen met muziekinstrumenten. Bij Magna Music kun je zowel losse als grotere hoeveelheden boom whackers kopen.

Wat is een boom whacker?

Het woord boom whackers is een combinatie van de Engelse woorden “to whack” (meppen) en “boom” (boem). Het instrument heeft vaak verschillende kleuren. Dat heeft een goede reden. Iedere staaf heeft namelijk een andere lengte en dus een andere toonhoogte. Zo kunnen de staven (en toonhoogtes) eenvoudig uit elkaar gehaald worden. De meeste klankbuis sets zijn in C-majeur.

De rol van boom whackers in de muziekwereld

De boom whackers zijn ontstaan door junk bands die percussiemuziek maakten met afvalmateriaal. Zij maakten toen al gebruik van de klanken uit holle plasticbuizen. Vervolgens zijn de zogenaamde boomies verder ontwikkeld in de Verenigde Staten. Inmiddels worden de klankbuizen steeds vaker gebruikt door (muziek)scholen. Het is een goede manier om een vereenvoudigde versie van het notenschrift aan te leren. Daarnaast is het een goed instrument om publiek te betrekken bij een optreden.

Percussie instrumenten

Bij Magna Music hebben we veel verschillende percussie instrumenten. Percussie instrumenten worden bespeeld door erop te slaan, schrapen of te schudden. Over het algemeen worden ze gezien als een toegankelijke manier om in aanraking te komen met muziekinstrumenten. Dit maakt ze zo interessant voor kinderen. Voorbeelden van percussie instrumenten die geschikt zijn voor kinderen zijn:

Nog niet helemaal zeker over welk instrument bij je past? Bekijk ons gehele assortiment met percussie instrumenten.

Neem contact met ons op

Onze experts helpen je graag bij het vinden van een instrument dat aansluit bij jouw wensen. Je kunt onze instrumenten vrijblijvend uittesten in onze showroom. Je kunt je boom whackers ook online bestellen. Kom je er toch niet uit? Geen probleem. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@magnamusic.nl of +31 (0)165 - 545 824. Wij staan voor je klaar.