Alles wat je moet weten over Eastman Bastuba’s

Als een toonaangevende speler in de muziekindustrie heeft de Eastman Music Company een sterke reputatie opgebouwd, vooral in de wereld van tuba’s en laag koperwerk.
Met een combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne technologie zijn Eastman tuba’s een favoriet geworden onder professionele musici, terwijl ze toch betaalbaar blijven voor studenten en amateurmuzikanten.

Deze uitgebreide gids geeft antwoord op veelgestelde vragen over Eastman en hun tuba’s en bespreekt elk momenteel beschikbaar model.
Laten we eens nader kijken!

Over de Eastman Music Company

Opgericht in 1992 als Eastman Strings door Qian Ni, een getalenteerde fluitist en afgestudeerde van de Boston University School of Music, begon Eastman als distributeur en breidde later uit naar het vervaardigen van hun eigen instrumenten. In de loop der jaren zijn ze uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste fabrikanten van strijk-, koper- en houtblaasinstrumenten, met het hoofdkantoor in Pomona, Californië, en 9 fabrieken over de hele wereld: 4 in Noord Amerika, 3 in China, 1 in Canada en 1 in Zwitserland.

Productie van Eastman Tuba’s

Eastman tuba’s worden vervaardigd in hun eigen fabriek in China, waarbij het bedrijf betrokken is bij elke fase van het productieproces. Dit waarborgt een rigoureuze kwaliteitscontrole. Voor ze op de markt komen, doorlopen de tuba’s uitgebreide ontwerp- en testfasen, resulterend in hoogwaardige instrumenten voor muzikanten.

 

Modellen van Eastman Tuba’s

Eastman biedt diverse modellen Eb, Bb, C en F tuba’s, onderverdeeld in twee categorieën: studentline en professionele tuba’s.

Studentline: 3/4 size bastuba’s

Eastman produceert vier verschillende modellen bastuba’s in de studentline: drie Bb tuba’s en één Eb tuba. Ze zijn kleiner en comfortabel te bespelen, waardoor ze ideaal zijn voor beginners en amateurmuzikanten. Deze tuba’s zijn ook een goed alternatief voor professionals die op zoek zijn naar iets dat makkelijker mee te nemen is.

Bb bastuba’s

EBB322

De EEB322 Bb bastuba is een geweldig instrument dat zeer geschikt is voor jonge spelers. Het instrument heeft 3 top-action ventielen, een Goldbrass leadpipe en een boring van .661″. De top-actionventielen geeft het instrument een meer “euphonium”-achtige esthetiek en beschermt de ventielen binnen het frame van het instrument.
De kleine(re) boring maakt het makkelijk voor jongere spelers bovendien gemakkelijker om door te blazen en toch een volle klank te ontwikkelen. Dit instrument is gelakt (EBB322) en in zilver (EBB322S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

EBB323

De EBB323 Bb bastuba is ook zeer geschikt voor jonge spelers. Het heeft 3 front-action ventielen, een Goldbrass leadpipe en een boring van .661″. Door de naar voren gerichte ventielen heeft dit model de voorkeur van bepaalde spelers.
Deze bastuba heeft dezelfde kleine(re) boring als de EBB323 en is ook dus voor jonge spelers zeer geschikt. Dit instrument is gelakt (EBB323) en in zilver (EBB323S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

EBB324

De EBB324 is een ander model Bb bastuba, maar heeft vier frontventielen (in plaats van drie) en een iets grotere boring van .687″ en grotere beker. De EBB324 heeft een warme, gecentreerde toon, precieze intonatie en een goede flexibiliteit. Het toegevoegde vierde ventiel geeft spelers verschillende mogelijkheden voor vingerzettingen en vergroot het speelbereik van de tuba. Dit instrument is gelakt (EBB324) en in zilver (EBB324S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

Eb bastuba

EBE351

De EBE251 is licht en makkelijk te bespelen en heeft 3 top action ventielen en een vierde ventiel aan de zijkant voor een betere intonatie en speelgemak. Deze 3/4 Eb bastuba heeft een boring van .661″ waardoor het instrument gemakkelijk vol te blazen is. Daarom is dit UK-model Eb bastuba ook voor de jongere muzikant een ideale keuze. De EBE251 is enkel gelakt verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

Eastman bastuba’s Studentenline 

 

EBB322 

EBB323

EBB324

EBE351

Stemming 

Bb 

Bb  Bb 

Eb 

Boring 

.661¨
Goldbrass leadpipe 

.661¨  .689¨ 

.661¨ 

Grootte 

3/4 

3/4  3/4 

3/4 

Beker 

14 3/8¨
yellow brass 

14 3/8¨
yellow brass 
15.5¨
nickel-silver tuning slides 

14 3/8¨
yellow brass 

Ventielen 

3 stainless steel top action ventielen 

3 stainless steel front action ventielen 4 stainless steel front action ventielen

3 + 1 stainless steel top action ventielen

Afwerking 

Clear lacquer finish 

Clear lacquer finish  Clear lacquer finish 

Clear lacquer finish 

Modellen 

Yellow brass, Silver plated 

Yellow brass, Silver plated  Yellow brass, Silver plated 

Yellow brass 

Mondstuk 

Laskey Protégé 

Laskey Protégé  Laskey Protégé 

Laskey Protégé 

Koffer  Deluxe case 

Deluxe case 

Deluxe case  Deluxe case 

 

Professionele bastuba’s

Bb bastuba’s

Er zijn vijf verschillende instrumenten waaruit je kunt kiezen in de professionele lijn van Bb-bastuba’s.

 

EBB524

Een prachtig gemaakte 4/4 maat “American-style” Bb bastuba. Deze tuba heeft een warme, gecentreerde toon die in staat is tot krachtige projectie.
Het instrument heeft 4 front-action ventielen, een yellow brass beker en een boring van .689″.
Hij heeft een nauwkeurige intonatie met een goede flexibiliteit op elk dynamisch niveau en is een ideale keuze voor gevorderde blazersensembles, harmonie- en fanfareorkesten en kleine ensembles.

Dit instrument is gelakt (EBB524) en in zilver (EBB524S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

EBB562

Het model EBB562 is een 4/4 “Duits” instrument met vier roterende kleppen en een boring van .748″. Deze tuba heeft een grote open klank met een goede projectie. Het is de perfecte keuze voor de speler die liever met rotors speelt, maar niet de grotere boring van de EBB623 wil.

Dit instrument is gelakt (EBB562) en in zilver (EBB562S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

 

EBB623

De EBB623 is een 5/4 maat “Duits” instrument met vier roterende ventielen en een boring van .835″. Deze bastuba is een strak gewikkeld instrument, waardoor hij beter hanteerbaar is dan andere instrumenten van vergelijkbare grootte.
Het instrument heeft een yellow brass beker en vier rotors (uiteraard front-action).

Dit instrument is gelakt (EBB623) en in zilver (EBB623S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

 

EBB825G(S) en EBB825VG(S)

De EBB825G is helemaal hetzelfde als de 5/4 maat EBB523 “Duits” model, maar met een boring van .748″. De EBB825G heeft 4 rotary valves en de EBB825VG heeft 5 rotary valves.

Deze instrumenten zijn gelakt en in zilver verkrijgbaar en worden geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

Eastman professionele Bb bastuba’s

 
 

EBB524(S)

EBB562(S)

EBB623(S)

EBB825G(S)

EBB825VG(S)

Stemming 

Bb

Bb Bb Bb

Bb

Boring 

.689”

.748” .835” .748”

.748”

Grootte 

4/4

4/4 5/4 5/4

5/4

Beker 

19 3/4″
yellow brass

17 3/4″ 17 3/4″
yellow brass
18 3/4″

18 3/4″

Ventielen 

4 stainless steel front action ventielen 

4 rotary valves 4 rotary valves 4 rotary valves

5 rotary valves

Afwerking 

Clear lacquer finish

Clear lacquer finish Clear lacquer finish Clear lacquer finish

Clear lacquer finish

Modellen 

Yellow brass, Silver plated 

Yellow brass, Silver plated  Yellow brass, Silver plated  Silver-Plated With Gold Brass Bell 

Silver-Plated With Gold Brass Bell 

Mondstuk 

Laskey 30G

Laskey 30G US Laskey Protégé Laskey 30G US

Laskey 30G US

Koffer 

Deluxe case

Deluxe case Deluxe case Deluxe case

Deluxe case

C bastuba’s

Er zijn drie verschillende professionele C-bastuba’s waaruit je kan kiezen bij Eastman.

 

EBC632

De EBC632 is het instapmodel C bastuba van 4/4 maat met een boring van .689”. Deze 86cm hoge C bastuba is prachtig gestemd en is een zeer makkelijke en comfortabele bastuba om op te spelen. Of het nu in een orkest, fanfare/harmonie, ensemble, koperkwintet of solowerk is – deze tuba doet het goed. Het is een populaire keuze onder amateurs én professionals vanwege zijn betrouwbare prestaties. Deze bastuba heeft 4 front-action ventielen en een vijfde rotary valve. De beker is van yellow brass.Dit instrument is gelakt (EBC632) en in zilver (EBC632S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

EBC832

De EBC832 is het resultaat van innovatie die nog niet eerder vertoond is in de tubawereld. Deze compacte tuba combineert de wendbaarheid en respons van een 4/4 tuba met het geluid en de kleur van een veel grotere tuba. De EBC832 combineert als het ware de York-stijl ontwerpelementen met een compact formaat en een diepe klank. Het instrument is zeer wendbaar en responsief, Daardoor is de EBC832 zeer geschikt voor diverse speelstijlen. Deze 4/4 maat bastuba met vier front-action ventielen en een vijfde rotary valve met een boring van .689” heeft een yellow brass beker. Dit instrument is gelakt (EBC832) en in zilver (EBC832S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

EBC836

De EBC836 is een 6/4 maat bastuba geïnspireerd op de legendarische York C-orkesttuba. Deze grote tuba voelt zich thuis op het podium van een symfonieorkest of harmonieorkest, in de bak van een opera- of balletorkest en is behendig genoeg om in kleine kamermuziekensembles te spelen. Deze bastuba heeft een boring van .750”, een yellowbrass beker, 4 front-action ventielen en een vijfde rotary valve. De volgende generatie 6/4 tuba is hiermee gearriveerd! Dit instrument is gelakt (EBC836) en in zilver (EBC836S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

Eastman professionele C bastuba’s 
 

EBC632(S) 

EBC832(S) 

EBC836(S) 

Stemming 

C 

C 

C 

Boring 

.689” 

.689” 

.750” 

Grootte 

4/4 

4/4 

6/4 

Beker 

19 3/4″
yellow brass 

19 3/4″
yellow brass 

20″ 

Ventielen 

4 stainless steel front-action ventielen 

+ 5de rotary valve 

York style 4 front-action ventielen 

+ 5de rotary valve 

4 front-action ventielen 

+ 5de rotary valve 

Afwerking 

Clear lacquer finish 

Clear lacquer finish 

Silver-plated 

Modellen 

Yellow brass, Silver plated 

Yellow brass, Silver plated 

Yellow brass, Silver plated 

Mondstuk 

Laskey 30H EU 

Laskey 30H EU 

Laskey 30H EU 

Koffer 

Deluxe case 

Deluxe case 

Deluxe case 

Eb bastuba

In de professionele lijn van Eb-bastuba’s is er één model beschikbaar: de EBE853.

 

EBE853

De Eastman EBE853 Professional Series 4-Valve Tuba is gestemd in Eb en is ideaal voor ervaren spelers. Deze 4/4 tuba heeft een boring van .687″, een 15″ yellow brass beker en vier gecompenseerde front-action ventielen. Dit instrument is gelakt (EBE853) en in zilver (EBE853S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

Eastman professionele Eb bastuba
 

EBE853(S) 

Stemming 

Eb 

Boring 

.687” 

Grootte 

4/4 

Beker 

15″ yellow brass 

Ventielen 

4 gecompenseerde front-action ventielen 

Afwerking 

Clear lacquer finish 

Modellen 

Yellow brass, Silver plated 

Mondstuk 

Laskey 28K US 

Koffer 

Deluxe case 

F bastuba’s

Er zijn twee verschillende instrumenten waaruit je kunt kiezen in de professionele lijn van F-bastuba’s.

EBF864

De EBF864 is een full-size F tuba in een Duitse stijl met vijf rotorkleppen, ontworpen om te voldoen aan de eisen van zowel solowerken als kamermuziek. Het combineert ouderwets vakmanschap met moderne productiemethoden, wat resulteert in een instrument dat consistentie en kwaliteit biedt. Met zijn vloeiende lage register en uitstekende intonatie levert de EBF864 een geluid dat de traditionele Duitse roterende F tuba weerspiegelt. Dit maakt het een ideale keuze voor solisten die streven naar expressie en finesse, evenals voor musici die willen schitteren in kamermuziekensembles.

Het instrument heeft een gegradueerde boring van .667″ tot .820″. De vijf rotary valves worden met de rechterhand bespeeld wat de muzikant meer vrijheid geeft. Of de klank van het instrument nu boven een orkest zweeft of harmonieus samengaat met een kwintet, deze F bastuba staat garant voor een indrukwekkende prestatie. Met zijn evenwichtige klank en veelzijdigheid biedt de EBF864 een ongeëvenaarde muzikale ervaring voor elke speler die op zoek is naar een instrument van topkwaliteit. Dit instrument wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

EBF866

De Eastman EBF866 Professional Series 6-Valve bastuba in F is een ideaal instrument voor gevorderde spelers. Deze full size F bastuba heeft een boring van .667″ – .820″, een 16,5″ yellow brassbeker. Met 4 linker- en 2 rechter rotorkleppen biedt de EBF866 F bastuba extra controle en flexibiliteit voor de speler. Het is een veelzijdig instrument dat geschikt is voor diverse muzikale omgevingen. Deze F bastuba is maar liefst in zes verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: Yellow Brass, Verzilverd, Verzilverd met Gold Brass beker, Gold Brass Beker, Raw Brass en Raw Brass met een Gold Brass beker. Ook dit instrument wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

Eastman professionele F bastuba’s 
 

EBF864

EBF866

Stemming 

F

F

Boring 

.667” naar .820”

.667” naar .820”

Grootte 

4/4

4/4

Beker 

16.5″ yellow brass

16.5″ yellow brass

Ventielen 

5 rotary valves

4 rotary valves (rechts)
2 rotary valves (links)

Afwerking 

Clear lacquer finish of Raw Brass

6 uitvoeringen

Modellen 

Beschikbaar met Gold Brass beker 

Beschikbaar met Gold Brass beker

Mondstuk 

Laskey 28K US

Laskey 28K US

Koffer 

Deluxe case

Deluxe case

Sousafoon

EPH495(S)

De EPH495 sousafoon is comfortabel en veelzijdig, geschikt voor marching bands en professionele musici die buiten optreden. De EPH495 Bb sousafoon van Eastman is een voorbeeld van hoe het bedrijf omgaat met aandacht voor details en afwerking. De nieuwe Eastman EPH495 Bb sousafoon heeft een op de afwerking afgestemde schouderbeugel, herontworpen halsversteviging en ondersteuning door het hele instrument en dat alles met behoud van een lichtgewicht ontwerp dat comfortabel is voor spelers van elk postuur. Hij heeft ook een toegankelijke eerste stemschuif, een schouderbeschermer voor extra comfort en een krachtige klank in alle registers. Het instrument heeft drie ventielen en een 25” yellow brass beker. Dit instrument is gelakt (EPH495) en in zilver (EPH495S) verkrijgbaar en wordt geleverd met een bijpassende Deluxe koffer.

Eastman sousafoon 
 

EPH495(S)

Stemming 

Bb

Boring 

.720”

Beker 

25″ yellow brass 

Ventielen 

3 stainless steel ventielen

Afwerking 

Clear lacquer finish

Modellen 

Yellow brass, Silver plated

Mondstuk 

Laskey Stadium Series

Koffer 

Deluxe case

 

Wil je meer weten over een van de bovenstaande tubamodellen of heb je nog extra vragen? Onze specialisten bij Magna Music staan voor je klaar!

Dit bericht is gepost in Blaas. Bookmark de link.