Record Store Day 2024

Record Store Day 2024 kunnen wij als echte muziekliefhebbers natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Het weekend van vrijdag 19 en zaterdag 20 april breiden wij met behulp van Gram Vinyl tijdelijk onze collectie muziekinstrumenten uit met honderden Lp’s, Cd’s en Tapes!

In onze winkel op de Vlierwerf 5 stalt Gram Vinyl haar collectie uit en kun je naar hartenlust browsen door een unieke verzameling collector’s items en tijdloze klassiekers. Van funk tot punk, soul tot jazz, mainstream tot metal.

En als kers op de taart verzorgt Nienke Dingemans ter gelegenheid van haar nieuwe plaat “Ain’t No Hollywood Girl” een instore optreden op zaterdag.

  • Vrijdag 19 april 2024 Vinylmarkt. 10.00u tot 18.00u
  • Zaterdag 20 April 2024 Vinylmarkt 10.00u tot 17.00u
  • Zaterdag 20 april 13.30u Instore optreden Nienke Dingemans, vrije entree.
  • Locatie: Vlierwerf 5, Roosendaal

 

 

Lees hier meer over Nienke Dingemans:

Nienke Dingemans is een 19-jarige singer-songwriter uit een klein plaatsje in het zuidwesten van Nederland. Uitgerust met een krachtige en doorleefde zangstem met karakter en een groot muzikaal talent, weet ze haar publiek ondanks haar jonge leeftijd te raken. Niet alleen met haar liefde voor blues, americana, country, jazz en soul maar ook met haar vermogen om vanuit haar hart te zingen.
Ze speelt geweldig (slide)gitaar, lapsteel en piano.

Haar liefde voor de blues begon toen ze nog maar 12 jaar oud was, gewoon door elke zaterdagochtend muziek te maken met twee familievrienden. Door zanglessen van mentor/leraar Caspar de Jonge en regelmatig bezoek van concerten (Beth Hart, Tedeschi Trucks Band, North Sea Jazz en andere bekende en onbekende artiesten) bleef ze zich verder ontwikkelen. Al op jonge leeftijd beklimt ze het podium van de maandelijkse jamsessie in Gebouw T (Bergen op Zoom), een mooie gelegenheid om livemuziek te maken met ervaren muzikanten.

Het schrijven van haar eigen liedjes begon toen ze zichzelf kon begeleiden, eerst op piano en later op gitaar. Haar teksten zijn vaak poëtisch en vertellen een verhaal.

In 2020 ging ze samenwerken met producers en multi-instrumentalisten Jan van Bijnen en Joost Verbraak wat resulteerde in de release van haar eerste EP ‘Devil on my Shoulder’ eind 2021. Dit bracht haar direct op de nummer 1 positie in de Americana Roots Top 13 en een nummer 5 notering in de EuroAmericanaChart.

Met haar eigen liedjes gaat het dan ineens snel: een tour langs de Nederlandse en Vlaamse theaters: ‘Hoe een Meisje van 14 de Blues Kreeg’ met Verbraak | van Bijnen en bassist Joris Verbogt, festivaloptredens, live optreden Radio Veronica, live interview NPO2 bij North Sea Jazz, nominatie voor beste CD door de Dutch Blues Foundation, podcast met Simon Keizer en een column van Mart Smeets in de VARA-gids volledig gewijd aan haar muziek.

Met de Nienke Dingemans Band is ze support act voor Ana Popovic, Jan Akkerman en tijdens de SENA Guitar Night voor de rockband van Ad Vandenberg. Eind 2023 verzorgt ze nog een gastoptreden tijdens het concert van de Amerikaanse singer/songwriter Jim Keller bij de fameuze Blue Room Sessions. In oktober 2023 wordt Nienke de award Jong Blues Talent uitgereikt door de Dutch Blues Foundation. Een award waar ze erg trots op is.

Ook 2024 belooft een mooi muzikaal jaar te worden. In het voorjaar komt ‘Aint No Hollywood Girl’ uit op vinyl; Nienke Dingemans’ nieuw album, geproduceerd voor Verbraak | van Bijnen Recordings.
Vanaf februari is ze door heel het land te zien als voorprogramma van het NevenProject, een nieuw muzikaal recept uit de keuken van Jack Poels, de frontman van Rowwen Hèze. De tour voert haar langs alle grotere popzalen van Nederland.

Nienke Dingemans Band is:
Joost Verbraak – drums/trompet
(Swamp Dogg, Verbraak | Van Bijnen)
Joris Verbogt – bas
(Mattanja Joy Bradley, The Wild Century, Magic Frankie)
Jan van Bijnen – gitaar en hammond orgel
(Freek de Jonge, Rob de Nijs, Alex Roeka, Jim Keller)
en natuurlijk Nienke Dingemans – vocals/gitaar/lapsteel

Nienke studeert sinds 2021 zang bij de popafdeling van het Rotterdams Conservatorium Codarts.

Dit bericht is gepost in Welkom. Bookmark de link.